AS_376858767_1600_501_K50.jpg

Coachande ledarskap

Coachande Ledarskap. Kapitel 1.
Coachande Ledarskap. Kapitel 1.
13:41
Spela video

Coachande Ledarskap. Kapitel 1.

Coachande Ledarskap. Kapitel 2.
13:54
Spela video

Coachande Ledarskap. Kapitel 2.

Coachande Ledarskap. Kapitel 3.
16:21
Spela video

Coachande Ledarskap. Kapitel 3.

Coachande Ledarskap. Kapitel 4.
18:12
Spela video

Coachande Ledarskap. Kapitel 4.

Ange e-post för att ladda ner arbetsbok

Mailet kan ta 2-3 minuter innan det skickas. Hittar du inte mailet i din in-korg titta i papperskorg eller under spam.

Coachande ledarskap

Coachande ledarskap skapar mer självgående medarbetare. Detta är manualen för att lyckas med att leda genom utveckling. 

 

Resultatet av ett coachande ledarskap är: 

 • Mer självgående medarbetare.

 • Ökat driv.

 • Färre missförstånd.

 • Färre konflikter.

 • Bättre relationer.

 • Tydligare målbilder.

 • Högre engagemang.

 • Mer motivation.

 • Högre kvalitet.

 • Tidseffektivitet.

Självgående

En önskedröm för många arbetsplatser är medarbetare som tar mer ansvar, är proaktiva, självgående och har ett högt eget driv.

Det där är något som alla har i sig men det behöver rätt förutsättningar för att komma till liv. Coachande ledarskap innebär att leda genom utveckling. I praktiken innebär det att underlätta så att rätt förutsättningar finns. 

 

Dans

Som specialist utför du arbete, som chef arbetar du genom andra. Chef och följarskap går att likna med rollfördelning i en dans. Någon har rollen att leda dansen och någon har rollen att följa i dansen. Båda behövs, det är viktigt att samspelet blir bra för båda. Chefens huvudsakliga uppgift är att administrera utförandet av ett system, säkerställa och koordinera resurser och driva verksamheten framåt för att uppnå uppsatta mål. Ledarens uppgift är att hjälpa medarbetare att prestera i detta system, att dansen blir bra för alla.

Ledarskapet kommer med olika utmaningar. En av dessa utmaningar är att kunna dansa med många olika personer och kunna hantera många olika situationer. Därför kan ledarskap beskrivas på fyra sätt och nivåer.

 1. Direkt och instruerande ledarskap. 

 2. Byråkraktiskt ledarskap genom regler, policy och information. 

 3. Flexibelt och coachande ledarskap (individuellt).

 4. Integrativt ledarskap (vinna-vinna samarbeten).

Alla de fyra sätten behövs och de kommer med olika fördelar. När du bemästrar coachande ledarskap kommer du kunna dansa med fler personer, speciellt de personer som vanligen kan upplevas som svåra och utmanande att leda. 

Upplägg

Innehållet i utbildningen är utvecklad och anpassad under lång tid. Utbildningen bygger på akademiska teorier och praktisk applicering. Den digitala utbildningen innebär att du jobbar i egen takt och bygger steg för steg dina färdigheter.

Tid

Utbildningen ger dig en djupare förståelse kring mänskligt beteende, kommunikation och drivkrafter. Samtidigt är utbildningen både lätt och snabb att ta till sig tack vare sitt upplägg. När utbildningen genomförs F2F tar den 3 heldagar att genomföra men som digital kan du dela upp innehållet och genomföra över ca en vecka. Det passar perfekt att göras vid sidan om din vanliga kalender, en liten stund varje dag.

Diplom

Efter färdig utbildning får du ett exklusivt diplom. Det är ett bra sätt att berätta för din omgivning om dina nya färdigheter och stärka ditt varumärke. 

AS_376858767_1600_501_K50.jpg

Sagt av andra

Vet att jag kan vara väldigt action orienterad. Jag har ”faktiskt” fått höra just de orden – Det känns inte som du lyssnar på vad jag har att säga … så kursen gav mig handgripligen en bättre förståelse och verktyg att bli bättre på att lyssna. Älskar övningarna till kapitel sju och åtta.

Använde vissa metoder och tekniker under årets alla lönesamtal. Vilken skillnad!

Var orolig för hur mycket tid det skulle ta men upplägget passade mig perfekt. Jag såg en film per dag under lunchen, funderade och svarade på frågorna i arbetsboken.

Ögonöppnare. Ser på mig själv och förstår vad jag har bidragit med i olika situationer. Kan göra andra val nu. Tänker speciellt på en person i teamet och hur det funkar nu. 100 % värt det. 

Jag är skeptisk till coachning men det här var bra. Tycker om upplägget, det gick snabbt. Förstår mer om mig själv och hur jag kan få mer ut av gruppen.

  

Detta är sååååååå bra. Fantastisk pedagog!

Att se ett samtal som en vattendrag och hur man gör för underlätta flödet och därigenom drivkraft. Lysande!

Kommer snabbare vidare nu, målstyrning och driv genom att bekräfta och ställa frågor. Vem hade anat detta? 

Jag vill ha detaljer och strukturer att hålla mig i, behöver fundera för att förstå. Tycker om blandningen av video med förklaringarna och att sedan jobba med frågorna i boken.

Trodde inte att man kunde gå en sådan här kurs på webben men vill säga att det blev väldigt bra.

Väldigt intressant och givande utbildning. Intressant att lära sig mycket om sig själv och givande att  möjligheten att utmana sig själv. Magnus är väldigt pedagogisk och det kändes lätt att ta till sig av det han sa. 

Många bra exempel! Märker hur det fungerar lika bra på barnen och familjen hemma! Jag tyckte exemplet med barnet och Hello Kitty plåstret var så slående, hur många gånger har man inte sett liknande situationer eller själv hamnat i samma situation.

Vi tog kursen i ledningsgruppen. Först alla i egen takt och sedan hade vi inne Magnus som hjälpte oss igenom olika diskussioner och sedan också personlig coachning. Rekommenderas, vilket mervärde!

Det här ska även mina seniora specialister gå.

Förklaringen och metaforen hur det handlar om att expandera kartan - poletten trillade ner där.