15. Linus Zackrisson - Psykisk ohälsa

Uppdaterat: mar 15

Ökad produktivitet med hundratals procent? I avsnitt 15 välkomnas beteendevetaren, rekryteringsexperten och grundaren till stiftelsen Understand mot psykisk ohälsa, Linus Zackrisson. Linus delar med sig av sina personliga upplevelser med psykisk ohälsa och varför det är både ekonomiskt och mänskligt viktigt för alla arbetsgivare att ta problematiken på allvar. Vi pratar om vad psykisk ohälsa är för något och konkreta tips till arbetsgivare, chef och kollegor.


Lyssna på:

Här på Spotify

Här på iTunesLinus Zackrisson pratar om psykisk ohälsa i podden En kaffe med reflektion.
Första hjälpen i psykisk ohälsa - en investering för alla arbetsgivare med direkt resultat.

Psykisk ohälsa

Psykisk hälsa används ofta som benämning för olika mentala hälsotillstånd, som t ex depression, ångest, schizofreni m.m. Enligt Världshälsoorganisationen är mental hälsa dock ”ett välbefinnande där varje individ inser sin egen potential, kan klara de normala påfrestningarna i livet, kan arbeta produktivt och fruktbart och kan bidra till samhället.”


Coachande Ledarskap. Digital utbildning.

Psykisk ohälsa är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning. OECD har beräknat en samhällskostnad på 8 miljarder Euro årligen i Sverige.

Linus 5 tips

  • Psykisk ohälsa är den underliggande orsaken till nästan alla samhällsproblem.

  • Räkna på kostnaden för psykisk ohälsa i din organisation. Den är närmast astronomisk för Sveriges arbetsgivare.

  • Genom enkla utbildningsinsatser kan en arbetsgivare göra stor skillnad på medarbetarnas mående och även göra stora ekonomiska vinster.

  • Se till att ha en kultur på arbetsplatsen där det är okej prata om psykisk hälsa.

  • Se till att få din återhämtning,


Lästips


För mer information om psykisk ohälsa, utbildningar och föreläsningar, besök understands hemsida här.23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla