18. Lisa Rosengren - karriär

Uppdaterat: maj 19

Ta ett nästa steg i arbetslivet. Avsnitt 18 av podden handlar om karriär och är ett samtal med karriärrådgivare och rekryteringsspecialist Lisa Rosengren författare till Karriärhandboken. Hur vet man vad man vill? Hur presenterar man sig? I avsnittet berättar Lisa om bra övningar, hennes bästa tips för att hitta nytt jobb.Va din bästa version av dig själv.

En karriär kan definieras på olika sätt. Det är dock vanligt att vi likställer karriär med avancemang på arbetsplatsen. Men karriär behöver inte vara en stege. Karriär kan vara en ställning som ger fler möjlighet till många fler rörelser än uppåt.


Career, a person´s course of progress through life. And progress can relate to a range of aspects of an individual´s life, learning, and work.


Lisas 5 tips

  1. Börja med inventering. Inventera dig själv: Vad är det jag kan? Vem är jag som person? Vad är det jag vill? Vilka är mina styrkor? Inventera din arbetsmarknad: Var finns jobben? Vilka företag är jag intresserad av? Vilka är mina topp 20 arbetsgivare jag gärna vill jobba på? Vill jag starta eget? Vill jag omskola mig?

  2. Vässa din personliga marknadsföring. Ha både material i skrift och muntlig version. Målet är att du ska kunna presentera den bästa versionen av dig.

  3. Hitta de dolda jobben. Ungefär 70 % av alla jobb finns på den dolda arbetsmarknaden. De jobben utannonseras inte och det behöver du agera på. Nätverka, prata med kontakter och kontakters kontakter. Våga sök jobb spontant. Använd LinkedIN, våga ta kontakt. Kontakta rekryteringsföretag. Kontakta konsultföretag. Syftet är att så många som möjligt ska veta att du finns och är tillgänglig. Skriv på Facebook att du söker nytt jobb.

  4. Skapa en vettig vardagsstruktur. Det ger möjlighet att både må bra och prestera bra.

  5. Ha tålamod. Det kan ta längre tid än du tror att landa ditt nya jobb. Vanligen tar det kring 6-8 månader.


Lägg 70 % av din tid på att hitta de dolda jobben på arbetsmarknaden.


Lästips

Lyssna på:

Här på Spotify

Här på iTunes
9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla