31. Distansarbete. Vad borde vi lärt oss vid det här laget?

Det är dags för ny säsong av podden En kaffe med reflektion. Temat för hösten är olika aspekter av digitalt arbete, digitalisering, teknik och trendspaning. Avsnittet gästas av Oscar Berg och Henrik Gustafsson och är på temat distansarbete. Efter drygt 1,5 år av pandemi och distansarbete, vad borde vi ha lärt oss vid det här laget?


Lyssna på avsnittet i podden här på Spotify.Henrik Gustafsson (NV). Oscar Berg (UH). Magnus Lewén (NH)

Viktigaste lärdomarna från dagens avsnitt är bland annat:


  • Fokusera i första hand på vad som adderar värde för företaget eller organisationens verksamhet. Vad innebär detta för typ av aktiviteter och uppgifter. Hur och var utförs de aktiviteterna någonstans? Detta innebär att fokus kring frågeställningar om hemarbete eller kontorsarbetet är sekundärt.


  • Påståenden om att exempelvis motivation och teambygge inte går att genomföra på distans utan kräver fysiska möten bör inte nödvändigtvis stämma. Dagens teknik möjliggör inte byggandet av team på sätt vi är vana vid. Detta ska inte likställas med att det inte går att bygga team på distans, snarare att de tekniska lösningarna vi har idag behöver utvecklas vidare.


  • Frågeställningen om att återvända till kontoret eller fortsätta digitalt är en bild som grumlas. Många är trötta på pandemin. Det handlar inte per automatik att man längtar tillbaka till kontoret, snarare en längtan bort från pandemin och till en flexibilitet att få välja själv.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla