22. Kristina Jarring Lilja. Förtroende.

Uppdaterat: maj 19

Förtroende är en personlig känsla och skapas bland annat genom att leva upp till förväntningar. Förtroende är inget man får utan förtjänar. Förtroende tar lång tid att bygga upp och kan snabbt raseras. Kommunicera tydligt. Säg vad du menar och håll det du lovat. Lev dina värderingar, agera konsekvent och med lågt självfokus. Detta är några av tipsen författare, förtroendekapitalist och professionell styrelseledamot Kristina Jarring Lilja. Vi pratar om Kristinas bok “Förtroende. Företagets viktigaste kapital”.


En kaffe med reflektion. Samtal med Kristina Jarring Lilja.
I en uppkopplad värld är förtroende den viktigaste valutan!

Förtroenderikt näringsliv präglas av förtroenderika ledare med integritet och tydliga värderingar. De lever efter sina värderingar varje dag, de har lågt självfokus och lever upp till förväntningar genom att göra vad de säger att de ska göra. Resultatet blir hållbara och långsiktiga relationer inom organisationer, med kunder och med externa samarbetspartners. Dessa förtroenderika relationer genererar i sin tur lönsamma affärer som visar sig i ett stabilt förtroendekapital som faktiskt syns i företagets resultat- och balansräkning.


Förtroende är ett kapital med substantiellt värde för företag och ledare. Förtroende påverkar hur vi attraherar engagerade medarbetare, skapar lojala kundrelationer och långsiktiga relationer med intressenter och samhället. Förtroendekapitalist Kristina Jarring Lilja drömmer om ett förtroenderikt näringsliv där det är en självklarhet att bygga förtroende internt och externt oavsett vilken position man har.


I en uppkopplad värld är förtroende den viktigaste valutan!


Avsnitt hittar du här, på Spotify eller via Apple Podcast.

Länk till Kristinas hemsida: www.Jarring.se
17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla